fredag den 28. januar 2011

Storkøkken fordele

På TV vises der med mellemrum dokumentarudsendelser om dyrenes forhold i den industrialiserede danske kødproduktion. Det er en lettelse for mig, at vi på Toustrup Mark har fokus på dyrevelfærd.

Vi køber økologisk kød fra producenter vi kender gennem flere år. Det sikrer at råvarerne er af god kvalitet - Lam, okse, gris, kalkun, fisk og æg.

De seneste uger har foreningen Stop spild af mad været i medierne. Endnu engang er det en god følelse for mig, at vi i et fællesskab kan gøre noget. Følgende tiltag fungerer i vores hverdag:

- Grisehold (undtagen i vintermåneder) som spiser indholdet fra "grisespanden" - alt spiseligt overskud fra madholdets arbejde + rester fra køleskab som ikke er blevet båret hjem eller frosset ned af beboerne. Dette sikrer at selv kartoffelskræller ikke går til spille.
- Mulighed for at pifte overskud fra den forrige dags måltid op som en ny ret.
- Mulighed for at fryse ned til servering på en kommende arbejdslørdag.
- Løbende opsamling og justering af erfaringer hos madholdende om portionernes størrelse.