tirsdag den 15. november 2011

Er vi et øko-samfund?

I går var jeg sammen med Vindmølle-udvalget på tur til Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi. Målet var at samle viden, inden vi skal lave oplæg om fremtidige tiltag. Vi har idéer om  regnvandsopsamling til vaskehus, køb af Husstandsmølle og solcelle panel til tagmontering samt vedligehold af døre m.m. for at holde varmen inde.

I weekenden fik vi besøg af Landsforeningen for Økosamfund (LØS), da bestyrelsen lånte vores lokaler til deres bestyrelsesmøde over 2 dage. Formanden Ditlev lavede et oplæg fredag aften, hvor vi også fik lejlighed til at reflektere over Toustrup Marks status - er vi et øko-samfund?

Der har tidligere blandt TM's beboere været udtrykt en skepsis i forhold til at kalde os dette. I mødet med LØS opstod der, hos mig, en bevidsthed om, at flere af de formulerede målsætninger for nye øko-samfund, har været praksis på TM i mange år - f.eks. vores indkøbs aftaler med lokale økologiske landbrug og flittig brug af genbrugsmaterialer. Denne praksis er måske vokset ud af 70'ernes sparsommelighed og snusfornuft snarere end det har været et ideologisk projekt?